Zwolse politie houdt 21 verdachten aan tijdens langdurig drugsonderzoek

De politie heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar drugshandel in Zwolle. Tijdens het onderzoek hebben politiemensen in totaal 21 verdachten aangehouden.

Zes mannen uit Zwolle en Hattem worden verdacht van drugshandel. Vijftien personen zijn aangehouden voor het bezit van harddrugs. Daarnaast zijn er harddrugs, tienduizenden euro’s, scooters, auto’s, telefoons en andere goederen in beslag genomen.

Een aantal maanden geleden startte een onderzoek na signalen over drugshandel in Zwolle. Dinsdagavond 14 april hield een aanhoudings- en ondersteuningsteam van de politie in Zwolle-Zuid vier mannen aan.

Drie van hen, een 20-jarige en een 21-jarige man uit Zwolle en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten nog steeds vast.

Opnieuw aangehouden

De 21-jarige Zwollenaar werd eerder heengezonden, maar is donderdag 21 mei opnieuw aangehouden. De politie kreeg signalen dat hij weer drugs aan het dealen zou zijn. Onderzoek leidde uiteindelijk tot zijn aanhouding bij een tankstation langs de A50 bij Heerde.

In de auto zaten ook een 23-jarige man uit Zwolle en een 21-jarige man uit Hattem. Ze zijn alle drie aangehouden op verdenking van drugshandel en drugsbezit. Twee mannen hadden harddrugs bij zich.

Onderzoek

Gedurende het onderzoek zijn 15 verdachten aangehouden en verhoord voor het bezit van harddrugs. Zij zijn na verhoor heengezonden. Het OM neemt nog een besluit over de afhandeling van hun zaak.

Agenten hebben na de aanhoudingen op 14 april met een speurhond woningen aan de van Hallware, van Maanenware en Tichelmeesterlaan doorzocht. Tijdens de doorzoekingen werden nepwapens en apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten vonden in de auto van de 20-jarige man uit Zwolle een vuurwapen.

Afpakken

Daarnaast troffen de agenten in de woningen harddrugs, telefoons, laptops en andere elektronische apparatuur aan. Dankzij de inzet van een speurhond vonden ze ook een grote hoeveelheid bankbiljetten met een waarde van tienduizenden euro’s.

Tijdens de doorzoekingen en aanhoudingen heeft de politie onder andere beslag gelegd op het geld, twee auto’s en twee scooters om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken. De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om verdachten te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.