Zwolse onder invloed van drugs en zonder geldig rijbewijs op onverzekerde motor

Vanmorgen werd door de politie een onopvallende verkeerscontrole gehouden op de A32 in de omgeving van Wolvega. Tijdens de controle zagen agenten op de rijksweg A32 een motor rijden.

De bestuurster vertoonde opvallend rijgedrag waarop er aan haar een volgteken werd gegeven. Bij de controle die daarop volgde bleek dat de motor niet verzekerd was en de bestuurster geen legitimatie bij haar had.

Nadat haar identiteit aan het bureau was vastgesteld bleek dat ze een ongeldig verklaard rijbewijs had voor de auto en niet in het bezit was van een motorrijbewijs. Het bleek te gaan om een vrouw van 32 jaar oud en woonachtig te zijn in Zwolle.

Verder kregen agenten het vermoeden dat de verdachte onder invloed was van verdovende middelen waarop er een speekseltest van haar werd afgenomen. Uit de eerste test bleek dat ze zeer vermoedelijk onder invloed was van drie soorten verdovende middelen, amfetamine, opiaten en cocaïne.

Hierop is er bloed van haar afgenomen door een GGD arts en dit zal onderzocht worden door het NFI. Aan de hand van de bloeduitslagen zal er een proces verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Daarnaast is er alvast proces verbaal aangezegd voor het rijden zonder een geldig rijbewijs, rijden op een onverzekerde motor. Tevens is haar een rijverbod uitgereikt voor de duur van 24 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*