Zwollenaar gepakt met explosieve stoffen in woning in Delfzijl

De politie heeft donderdagavond onderzoek gedaan op de Zeebadweg in Delfzijl en bij een woning aan de Marcus Buschstraat in Delfzijl na een melding over gevaarlijke stoffen.

De bewoner van deze woning, een 56-jarige man uit Zwolle die tijdelijk in Delfzijl verblijft, werd aangehouden.

Bij de politie was informatie binnen gekomen dat in de woning aan de Marcus Buschstraat mogelijk gevaarlijke stoffen zouden liggen. De verdachte werd aangehouden op de Zeebadweg in Delfzijl.

Vanwege de melding van gevaarlijke stoffen werden experts van de politie en de EOD van defensie gevraagd om nader onderzoek te doen. Op de Zeebadweg werden geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Vervolgens concentreerde het onderzoek zich in de woning. Ook daar werd door de EOD onderzoek gedaan. In de woning werd een hoeveelheid vermoedelijk kruit aangetroffen. Dit is veilig gesteld.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De omgeving van de Zeebadweg en de Marcus Buschstraat werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De woning blijft afgesloten. Vrijdag wordt nader onderzoek verricht.