Zes aanhoudingen bij actie van politie tegen motorclub in Zwolle

De politie heeft vrijdagavond 11 december in Zwolle zes mannen aangehouden. Ongeveer 70 leden van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) Trailer Trash Travellers wilden in ‘full colour’ de Zwolse binnenstad in.

De politie hield hen tegen omdat de Burgemeester een noodbevel had uitgevaardigd. Zes personen konden hun identiteitsbewijs niet tonen en zijn aangehouden. Het ging om een 50-jarige man uit Haarlem, een 35-jarige man uit Meppel, een 38-jarige man uit Steenwijk, een 22-jarige man uit de gemeente Westerveld, een 34-jarige man uit Deventer en een 31-jarige man uit Heerhugowaard.

Vanwege twee eerdere incidenten met leden van de Trailer Trash Travellers was de politie aanwezig in de binnenstad. De burgemeester heeft in de loop van vrijdagavond besloten om een noodbevel uit te vaardigen. Daarnaast heeft de Burgemeester een veiligheidsrisicogebied aangewezen en heeft de Officier van Justitie het bevel gegeven tot preventief fouilleren.

Groep tegengehouden

De politie heeft een groep van ongeveer 70 man tegengehouden die via het Koewegje de binnenstad van Zwolle in wilde. Zes mannen zijn daar aangehouden vanwege het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De rest van de groep heeft onder begeleiding de binnenstad verlaten. De politie is nog steeds aanwezig in Zwolle.