Wie zit er achter de Jumbo-incidenten?

Foto: Politie.nl

De politie vraagt mensen mee te denken in het onderzoek naar de recente incidenten met explosieven en dreigingen bij een aantal Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle.

Groningen

In mei zijn er explosieven geplaatst bij twee Jumbo-supermarkten. De eerste keer bij de Jumbo aan de Wilhelminakade. De tweede keer bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Kort erna volgde een bommelding bij de Jumbo bij de Euroborg. Na onderzoek werd daar niets gevonden. Over deze incidenten worden op de site nieuwe onderzoeksgegevens bekend gemaakt, zodat mensen met ons mee kunnen denken, maar ook in de hoop dat mensen hierover iets weten.

Zwolle

Begin juli stuurde de dader een felicitatiekaart naar de Jumbo aan de Veemarkt in Zwolle. In die kaart zat een geringe hoeveelheid explosieve stof. De dader zocht meerdere keren contact over Jumbo in Zwolle. Dit was reden om ook daar maatregelen te treffen.

Dossier

In het dossier www.politie.nl/jumbo geeft de politie in een tijdlijn de gebeurtenissen weer, schetsen ze een daderprofiel, benoemen ze de eis van de dader, geven ze nieuwe sporen vrij en komen ze met een aantal scenario’s. Mensen worden uitgenodigd om met hen mee te denken. Scenario’s of vragen die ingestuurd worden, plaatsen ze dagelijks met reactie terug op de site.