Voetganger met hond aangereden door scooterrijder in Zwolle, scooterrijder rijdt door

ZWOLLE – Hulpdiensten moesten dinsdagavond uitrukken voor een ongeval op de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle.

Ter plaatse bleek een voetganger, een 29-jarige man uit Zwolle, die samen met zijn hond ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort wilde oversteken te zijn aangereden door een scooterrijder die deel uitmaakte van een groepje scooterrijders. De voetganger raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De scooterrijder is er na de aanrijding doorgereden. Wel bleven enkele onderdelen van de scooter achter. Een politiewoordvoerster laat weten dat de scooterrijder nog niet is aangehouden. Bekend is, dat de groep na het ongeval is weggereden in de richting van de Hogenkampsweg. De hond ging er na de aanrijding ook vandoor maar werd later op de Thorbeckegracht weer aangetroffen.

Getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Burgemeester Drijbersingel/Hogenkampseweg in Zwolle. Weet u wie er betrokken zijn bij dit ongeval? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.