Vier aanhoudingen tijdens dance evenement Park de Wezenlanden

Tijdens een evenement in Park de Wezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg zijn zondag 5 juli vier mannen aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats vanwege drugsbezit, wapenbezit en belediging.

De beveiliging hield zondagmiddag een 25-jarige man uit Zwolle aan voor drugsbezit. Ze troffen bij hem een aantal witte bolletjes en wiet aan. Hij is overgedragen aan de politie en naar het politiebureau gebracht.

Bij een 18-jarige man uit Kampen troffen beveiligers pepperspray aan. Hij is aangehouden voor wapenbezit. Zondagavond hield de beveiliging een 16-jarige jongen uit Almere aan omdat hij een mes bij zich had. Een beveiliger zag dat de jongen na een vechtpartij een mes in zijn broek verstopte. Tijdens de fouillering bleek het om een inklapbaar mes te gaan.

Na een vechtpartij werd een groep door beveiligers van het terrein verwijderd. De groep bleef zich vervelend gedragen bij de ingang. De beveiliging riep daarom de hulp van de politie in.

Eén van de aanwezigen, een 20-jarige man uit Lelystad, zocht de confrontatie met de beveiligers. Hij werd aangesproken door een politieagent, maar weigerde te voldoen aan het bevel te vertrekken en beledigde de politieagenten. De man verzette zich tegen zijn arrestatie, waarop agenten hem met gepast geweld hebben aangehouden.