VIDEO-UPDATE: Boeren protesteren bij provinciehuis in Zwolle

ZWOLLE – Boeren zijn woensdagavond met hun trekkers bij het provinciehuis Overijssel in Zwolle aanwezig. Het gaat om rond de 100 trekkers en een enkele shovel.

De boeren willen hun zorgen per brief overhandigen aan landbouw gedeputeerde Maurits von Martels (BBB). De boeren sluiten met hun actie in Zwolle aan bij protesten van boeren in Frankrijk en Belgiƫ. Hier voeren boeren actie in de aanloop naar de Europese top van donderdag in Brussel.

Landbouw gedeputeerde Maurits von Martels (BBB) zal de boeren bij het provinciehuis te woord staan. De actie van de boeren komt vanuit een groep boeren uit de omgeving van Holten en Bathmen maar er lijken ook boeren elders uit Overijssel te hebben aangesloten.

Een woordvoerder van de boeren zei bij de actie:

“We zijn hier met een laatste waarschuwing richting Den Haag/Brussel. We hebben het in heel Europa gezien, de boeren zijn er nu klaar mee. De regels worden aangescherpt op allerlei kanten die nergens op slaan. Morgen is er een grote vergadering in Brussel, daar worden al deze speerpunten zoals derogatie, bufferstroken, braakgronden besproken. En ze moeten gewoon van tafel. Zo niet dan verklaren we de oorlog. Wij zijn er klaar voor.”