UPDATE: Verkeerschaos op wegen rondom Zwolle na ongeval met vrachtwagen op A28

Foto: Rijkswaterstaat

ZWOLLE – Een ongeval op de A28 Amersfoort richting het noorden zorgt voor Zwolle-Zuid voor een flinke vertraging.

Bij het ongeval zijn meerdere voertuigen, waaronder een vrachtwagen, betrokken. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen. Drie rijstroken zijn afgesloten.

Houd rekening met een vertraging van 40 minuten. Er een omleiding ingesteld voor verkeer dat richting Groningen wil. Bij knooppunt Hattemerbroek worden mensen geadviseerd over de N50, A6 en A7 te gaan.

Omliggende wegen

Door het ongeval op de staat het inmiddels in de regio ook flink vast waaronder op de A50 en N50. Ook op de wegen in Zwolle, zoals de IJsselallee, Westenholterallee en Spoolderbergweg, is er veel vertraging.

Berging

Het bergen van de trailer betreft nog een lastige klus aldus Rijkswaterstaat. De lading stalen rollen is verschoven en zijn door het kopschot heengegaan. “We zijn tot 11:10 nog bezig met met de afhandeling van dit ongeval in noordelijke richting voor Zwolle -Zuid”.

UPDATE 10.40 uur:

Inmiddels zijn alle rijstroken op de hoofdrijbaan weer volledig beschikbaar. Vanwege overladen en (opnieuw) zekeren van lading blijft de afrit Zwolle-zuid nog enige tijd dicht. Verkeer rijdt via een volgende afrit.

UPDATE 12.20 uur:

De afrit A28 Zwolle-Zuid (in noordelijke richting) is nu ook weer vrijgegeven. De bergingswerkzaamheden zijn afgerond.

Foto: Rijkswaterstaat