UPDATE: Twee mannen (57 en 62) doodgeschoten in McDonald’s Zwolle, dader nog niet gepakt

ZWOLLE – Bij een schietincident in een restaurant van McDonald’s aan de Floresstraat in Zwolle zijn woensdagavond 30 maart twee doden gevallen. Het gaat om een 57-jarige man en een 62-jarige man, hoogstwaarschijnlijk twee broers van Turkse afkomst die onder meer in de Zwolse horeca actief waren als ondernemer. Er zijn nog geen verdachte(n) aangehouden. De politie zoekt getuigen en mensen die over mogelijk relevante informatie beschikken die het onderzoek kan helpen.

Direct na de melding van het schietincident zijn agenten ter plaatse gegaan. Eén van de slachtoffers was al overleden. Er is nog geprobeerd om het andere slachtoffer te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse. De omgeving van de McDonald’s is afgezet voor onderzoek. Ook is direct een grote zoektocht gestart naar de verdachte(n). Het is onduidelijk of er sprake is van één of meerdere verdachten. Enige tijd heeft de politiehelikopter vanuit de lucht bijstand verleend.

Groot onderzoek

Er is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart, dat het schietincident onderzoekt. Het team verzamelt momenteel alle informatie over het schietincident en is op zoek naar alle relevante informatie.

Veel gasten van de McDonald’s zijn ten tijde van het schietincident gevlucht uit het restaurant. De politie wil graag met iedereen spreken die kort voor of op het moment van het schietincident aanwezig was in het pand of rond het terrein van de McDonald’s.

Verder heeft het onderzoeksteam een aantal specifieke vragen aan het publiek:

  • Was u getuige van het schietincident en heeft u nog geen contact gehad met de politie?
  • Heeft u voorafgaand of na het schietincident één of meerdere personen zien rennen of wegrijden en in welke richting?
  • Heeft u een mogelijk signalement van één of meerdere verdachten?
  • Was u rond 18.00 uur in de omgeving van de McDonald’s (Floresstraat, Zwolle-Noord)  en heeft u mogelijk camerabeelden (mobiele telefoon, dashcam, deurbelcamera, etc.)?
  • Heeft u andere informatie die mogelijk kan helpen bij het onderzoek?

Neem dan spoedig contact op met de politie via 0900-8844 of volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Slachtofferhulp

Op het moment van de schietpartij, rond etenstijd, zat de McDonald’s vol met gasten. Personeel en bezoekers zijn opgevangen en in veiligheid gebracht. Volwassenen en kinderen zijn getuigen geweest van het schietincident. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar.

Reactie Burgemeester Snijders

“Aan het begin van de avond vond er in de vestiging van MacDonalds in Zwolle-Noord een schietincident plaats met dodelijke afloop. Er zijn twee slachtoffers te betreuren. Ik ben zeer geschrokken van deze heftige gebeurtenis, die veel impact heeft op de medewerkers en de aanwezige bezoekers. Er is slachtofferhulp voor wie daar behoefte aan heeft.

Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen en de nabestaanden van de slachtoffers en bij iedereen die er ongevraagd ooggetuige van is geweest. De politie is volop bezig met onderzoek naar het incident. Mocht u iets gezien hebben, meld dat dan bij de politie in Zwolle.”