UPDATE: Man (37) ernstig gewond bij schietincident in Zwolle, politie zoekt belangrijke getuige

ZWOLLE – De politie Zwolle zoekt een verdachte die na een schietincident op zaterdagavond is weggerend. Het incident vond plaats bij coffeeshop Sky High aan de Van Karnebeekstraat waarna de man wegrende via de Enkstraat. Daarnaast zoekt de politie een autobestuurder die mogelijk een belangrijke getuige is.

Bij het schietincident is een man van 37 jaar uit Zwolle ernstig gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is direct begonnen met onderzoek naar camerabeelden en getuigen. Vlak na het incident is de verdachte langs een auto gelopen die net wegreed van de naastgelegen parkeerplaats. Deze bestuurder wordt gezocht omdat diegene een belangrijke getuige kan zijn.

Daarnaast zoekt de politie mensen die (deurbel)camerabeelden hebben van in of rond de Enkstraat. Dit omdat de verdachte daar is lang gerend vlak na het incident rond 22:15 uur. Het gaat om een man met een donkere huidskleur en donkere kleding aan. Als er beelden zijn waarop hij te zien is, hoort de politie dat graag. Getuigen en mensen met beelden kunnen dan bellen met 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Misdaad Anoniem.