UPDATE: Groep demonstranten in Zwolle door politie weggestuurd

ZWOLLE – In het centrum van Zwolle is het maandagavond rustig gebleven. De politie was nadrukkelijk aanwezig en controleerde iedereen die zich ophield in de binnenstad.

Ook op de invalswegen het centrum van Zwolle in werden mensen gecontroleerd. Rond elf uur maandagavond liet de politie weten dat in totaal 13 personen zijn aangehouden voor verschillende feiten.

Groep demonstranten

Op de Burgemeester van Roijensingel werd een groep demonstranten door de ME ‘omsingeld’. De groep is weg gestuurd naar het station.

(Tekst gaat verder onder foto’s)

In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft burgemeester Peter Snijders voor vanavond een noodbevel afgekondigd voor de binnenstad van Zwolle. Ook is de binnenstad aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Burgemeester Peter Snijders: “Betogen is een groot goed in ons land en als gemeente proberen we betogingen zo goed mogelijk te faciliteren. Helaas is de voorgenomen betoging tegen de coronamaatregelen van vanavond niet bij ons gemeld en kunnen we hierdoor geen afspraken maken met de organisatie om de avond in goede banen te leiden. Daarnaast hebben we via onze veiligheidspartners signalen ontvangen dat er mensen vanavond naar de binnenstad willen gaan om onrust te stoken en niet te betogen. Alles afwegende heeft mij dat doen besluiten om een noodbevel af te kondigen en de binnenstad aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied.”

Het noodbevel is van kracht van 22 november 2021 van 16:30 uur tot 23 november 2021 05:00 uur. Dat geldt eveneens voor het veiligheidsrisicogebied.