UPDATE: A28 bij Zwolle weer open na ernstig ongeval met vrachtwagen en bakwagen

ZWOLLE – Op de A28, vanuit het noorden richting Amersfoort, is op de brug over de IJssel een ernstig ongeval gebeurt.

Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen voor medische ondersteuning. Het gaat volgens Rijkswaterstaat om een ongeval met busje en een bakwagen. De bakwagen is achterop een vrachtwagen gereden. De bestuurder van bakwagen, een 26-jarige man uit Dalfsen, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Vanwege het ongeval is de A28 afgesloten richting Amersfoort. Er staat inmiddels een lange file tussen de afslag Nieuwleusen en het ongeval. Vanuit het noorden wordt je omgeleid over de A7, A6 en N50. Verkeer richting Utrecht volgt Amsterdam A7, A6 en A27.

De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht. Naar verwachting duurt de afhandeling tot 15:15 uur.

Update 11:40 uur

De traumahelikopter is weer vertrokken en naar verwachting worden er spoedig twee rijstroken vrijgegeven.

Update 13:00 uur

De afzettingen zijn weggehaald en verkeer richting Utrecht kan weer over twee rijstroken rijden. Vanaf Ommen heb je nu 30 minuten extra reistijd en dat neemt af. Omrijden is niet meer nodig. Twee rechterrijstroken blijven nog afgekruist voor de verdere afhandeling van het incident. Dit duurt tot naar verwachting 14:00 uur.

Update 13:30 uur

Het incident is afgehandeld en de hulpdiensten zijn vertrokken. Alle rijstroken zijn weer vrijgegeven. De vertraging richting Utrecht is ook opgelost.

Foto: Rijkswaterstaat