Tweetal aangehouden voor beroving bejaarden Aalvangersweg Zwolle

Op dinsdagmorgen 24 maart werden twee verdachten van 23 en 24 uit Nieuwegein aangehouden in verband met het onderzoek naar de beroving van een hoogbejaard echtpaar op de Aalvangersweg op zondag 27 juli 2014.

Aan de beroving werd uitgebreid aandacht besteed in programma’s zoals Opsporing Verzocht, Onder de Loep (RTV Oost), Bureau Hengeveld (RTV Utrecht) en Hart van Nederland. Mede door tips konden deze twee verdachten worden aangehouden.

Die zondagmiddag 27 juli rond 15.45 uur werd het echtpaar van 85 en 88 jaar uit Zwolle met bruut geweld beroofd op de Aalvangersweg. De man en zijn vrouw reden beiden op hun scootmobiel, toen zij werden beroofd door twee jonge mannen op een scooter. De vrouw werd tegengehouden, waarop haar echtgenoot van zijn scootmobiel kwam en haar te hulp schoot.

Dit leidde tot een korte worsteling, waarbij de vrouw uit haar scootmobiel viel in de brandnetels en de scootmobiel bovenop zich kreeg. Op zeer ruwe wijze werden vervolgens sieraden van het lichaam van de vrouw getrokken. De man werd meerdere malen getrapt en viel in een steile droge sloot. De daders gingen er vervolgens vandoor.