Twee verdachten aangehouden bij poging inbraak drogisterij Stadshagen

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur werden door de politie twee verdachten aangehouden die kort daarvoor inbraken bij een drogisterij op de Wade in de wijk Stadshagen.

Rond 02.10 uur werd de politie gebeld door een getuige. Deze vertelde dat er bij een drogisterij in het winkelcentrum aan de Wade werd geprobeerd in te breken door twee personen van rond de 16 jaar oud in donkere kleding.

Ze zouden een ruit proberen in te slaan. Ook had één van de twee fiets en een lichtkleurige tas bij zich. Politieagenten die ter plaatse gingen zagen bij het winkelcentrum niet de bedoelde jongemannen.

Lokaal bekende agenten zochten in de omgeving. Dat leidde tot een onderzoek in de wijk Westenholte. Daar werd bij een woning een lichtgekleurde tas gevonden. Door de inzet van speurhonden konden rond 03.00 uur twee 18-jarige Zwollenaren in de omgeving als verdachte worden aangehouden. Ze hadden zich verschanst in een park.

De politie heeft deze zaak in onderzoek. Ook wordt er onderzocht of er een verband is met de poging inbraak bij de cafetaria aan de Burgemeester van Roijensingel eerder deze nacht.