Twee jongetjes in Zwolle gedwongen tot onzedelijke handelingen

Foto: Politie

In de afgelopen maand zijn twee jongetjes in de basisschoolleeftijd gedwongen tot onzedelijke handelingen. Deze incidenten vonden allebei plaats in het Azaleapark in Zwolle. Op maandag 16 april 2018 is er voor het eerst melding gedaan. De tweede melding is van afgelopen vrijdag, 18 mei. De jongetjes spreken allebei over een jongen als dader.

De politie is meteen een onderzoek gestart. Rechercheurs hebben sporen veiliggesteld, onder andere met een speurhond. De jongetjes zijn verhoord door gespecialiseerde zeden-rechercheurs.

Op dit moment is het nog te vroeg om te kunnen bepalen of er een verband is tussen beide incidenten. De politie heeft de hoogste prioriteit gegeven om de dader of daders zo snel mogelijk op te sporen. In het park wordt al enige tijd extra gesurveilleerd. De politie vraagt iedereen om waakzaam en alert te zijn. Bij verdachte situaties kunt u 112 bellen.

Klik hier voor vaak gestelde vragen over de incidenten.

Informatie

Daarnaast is de politie op zoek naar informatie. Heeft u vrijdagmiddag 18 mei tussen 15.00 en 16.00 uur iets opvallends gezien in of rond het Azaleapark? Volgens het slachtoffer is de dader die vrijdag via de Assendorperstraat in de richting van het centrum weggelopen. Daarnaast wil de politie graag meer informatie over het eerste incident. Heeft u op maandag16 april in de middag iets gezien wat hiermee te maken kan hebben gehad? Neem contact met de politie op via 0900-8844.

Beeldmateriaal

Het kan ook zijn dat u op 16 april of 18 mei in de omgeving van het Azaleapark beelden hebt gemaakt. Neem dan contact met de politie op via het online tipformulier. Hier kunt u ook beelden uploaden. U kunt ook informatie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*