Tientallen boeren met trekkers aanwezig bij IJsselhallen in Zwolle voor hoorzitting provincie

ZWOLLE – Enkele tientallen boeren zijn met hun trekkers aanwezig bij de IJsselhallen in Zwolle. De boeren wonen daar een hoorzitting van de provincie Overijssel bij over het handhavingsverzoek van Farmers Defence Force betreffende het distributiecentrum van Jumbo in Raalte.

De boeren willen dat de provincie handhaaft op basis van de Natuur Beschermingswet waar, volgens actiegroep FDF, het Jumbo distributiecentrum in Raalte niet aan voldoet. Als het aan de boeren ligt moeten niet alleen zij voldoen aan de strenge eisen in deze wet maar alle bedrijven. Maar dat handhavingsverzoek is door de provincie niet ontvankelijk verklaard, omdat FDF geen belanghebbende zou zijn. In het kader van de bezwaarprocedure wordt sinds half vier vanmiddag een hoorzitting gehouden.

Boerenorganisatie Farmers Defence Force heeft haar leden opgeroepen met hun trekkers naar Zwolle te komen om de hoorzitting bij te wonen. De hoorzitting zou eerst in het Provinciehuis plaatsvinden. Omdat er veel boeren verwacht werden, heeft de provincie de zittingslocatie veranderd naar de IJsselhallen.