Speurhond Mia vindt vermiste bejaarde man (93) uit Zwolle terug

Foto: Politie Speurhonden

ZWOLLE – In de omgeving van Zwolle werd zaterdagavond een 93-jarige man vermist. Zijn scootmobiel, telefoon en bril stond/lagen allemaal in zijn woning, voldoende redenen om bezorgd te zijn over het welzijn van deze meneer.

Meneer is niet goed ter been, zodoende werd in de woning en de directe omgeving door de politie en familie gezocht. Zonder resultaat waarna Burgernet en een droneteam werden ingezet. Omdat de woning grenst aan een groot gebied met uiterwaarden besloot onze speurhondengeleidster Lia op te schalen en de Politie Reddingshonden in te schakelen.

Ondertussen zocht Lia verder met Mia. Mia pakte een spoor op aan de rand van de tuin van de woning. Daar kwamen zij terecht in een moerasgebied. Maar Mia twijfelde geen moment en trok Lia door het bijna onbegaanbare gebied om te stoppen bij de vermiste man.

Ondanks dat de man er al bijna 24 uur op zijn rug in het water lag was hij nog goed aanspreekbaar. Hij vertelde dat hij een stukje was gaan lopen in verband met harde muziek in de omgeving en over een omgevallen boom was gestruikeld. Meneer mankeerde verder niets maar had wel onderkoelingsverschijnselen.

Lia en Mia hebben beiden een nat en modderig pak gehaald en mochten thuis alleen naar binnen na de grondige schoonmaakbeurt.

(Bron: Politie Speurhonden)