Snorfietser gaat onderuit bij achtervolging in Zwolle

Foto: Politie

Donderdag werd na een snelheidsovertreding een snorfietser gesommeerd mee te rijden met een motoragent naar een controlelocatie bij de Rembrandtlaan in Zwolle.

De bestuurder, een 24-jarige Zwollenaar, maakte echter rechts om keert en reed met hoge snelheid over onder meer fietspaden de wijk Holtenbroek in. Hierbij vloog hij uit de bocht en raakte hij licht gewond.

Het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs was. De verdachte bleek een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en aan het bureau bleek hij op de speekseltest op tenminste 4 soorten drugs positief te testen. Een bloedproef werd afgenomen.

Het rijbewijs kon niet ingevorderd worden, die had de verdachte namelijk niet. Tijdens de insluiting werd er meer dan een gebruikers hoeveelheid drugs bij hem aangetroffen. De recherche is momenteel bezig met het onderzoek.

De Zwollenaar kreeg bekeuringen voor het niet voldoen aan aanwijzing, rijden zonder rijbewijs, snelheid en rijden onder invloed. Uiteraard ook ter zake bezit van drugs. De rechter zal hiervan de straf bepalen.

De snorfiets die van een ander was, raakte zodanig beschadigd dat er een WOK op het kenteken is gekomen.