Rijbewijzen ingevorderd bij Kamperveen en motor in beslag genomen in Zwolle

Archieffoto

Kamperveen – Zwolle – Op de Kamperstraatweg in Kamperveen werden woensdag door de politie twee rijbewijzen ingevorderd in verband met de snelheid.  De automobilisten beiden uit Kampen reden respectievelijk 139 (beginnende bestuurder) en 137 km/u waar 80 is toegestaan.

N50

Op de N50 werd een beginnende bestuurder uit Zwolle staande gehouden die 142 km/u reed waar 100 is toegestaan. Nog geen jaar geleden was het rijbewijs al een keer ingevorderd in verband met snelheid. Omdat het een recidive snelheid betreft zal hij sowieso voor de rechter moeten komen. Een speekseltest gaf de indicatie THC aan waarop een bloedproef werd afgenomen. Uitslag volgt over enkele weken.

Bloedproef in Zwolle

Woensdag werd ook een bloedproef afgenomen van een automobilist uit de gemeente Staphorst die door Zwolle reed. Dit ook naar aanleiding van een positieve speekseltest.

Rijden zonder rijbewijs in Zwolle

Verder werd dinsdag een motorfiets in beslag genomen door de politie. Deze was opgevallen in Zwolle vanwege een verlengde achterbrug. Bij controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs categorie A had en dat hij hier eerder voor bekeurd was. Tegen de bestuurder werd proces verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs en voor de te grote afwijking van de wielbasis. Een WOK melding is opgemaakt dus herkeuring is noodzakelijk.