Resultaten verkeerscontrole zaterdag 28 november in Zwolle

Zaterdag 28 november hebben politievrijwilligers in Zwolle op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd onder andere gecontroleerd op alcohol in het verkeer en het voeren van de juiste verlichting. Er werden 800 blaastesten afgenomen. Drie personen hadden te veel gedronken.

De controle vond plaats tussen 15.00 uur en 23.00 uur op diverse locaties. Drie personen bleken onder invloed te zijn van alcohol en kregen een boete. Een beginnend bestuurder blies 350 ug/l (88 ug/l is maximaal toegestaan). Een ervaren bestuurder blies 415 ugl (maximale hoeveelheid is 220 ug/l). Een bestuurder van een snorfiets bleek niet over een rijbewijs te beschikken en blies 1150 ug/l. Dat is vijf keer de maximale hoeveelheid.

Overige overtredingen

Zeven fietsers hadden geen verlichting aan en acht automobilisten kregen een boete omdat hun autolampen het niet goed deden. Daarnaast werden er boetes uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (1), rijden zonder rijbewijs (1), niet dragen van een autogordel (2) en rijden met een onverzekerd voertuig (1).