Reiziger met nepvuurwapen aangetroffen in trein naar Zwolle

Foto: NS Veiligheid en Service

ZWOLLE – Vanmorgen zat een medewerker van Veiligheid en Service van de NS in privétijd in de trein richting zijn werk. Tijdens de treinrit kwam er een man de eerste klas van de trein binnen en nam hier plaats.

De man deed zijn slippers uit en ging languit met de voeten op de bank harde muziek luisteren. De man stond na een aantal minuten op en liep in de richting van het balkon. Op het balkon stak de man een sigaret op. Hierop is hij aangesproken door de medewerker van Veiligheid en Service die zijn collega’s in Zwolle vroeg bij binnenkomst van het station te assisteren met het uitschrijven van een proces-verbaal.

Bij aankomst op station Zwolle stonden de collega’s van Veiligheid en Service klaar en hebben de collega ondersteund. Omdat de man geen identiteitsbewijs kon tonen werd de man gefouilleerd. Bij het openen van de tas welke de verdachte bij zich droeg zag één van de medewerkers van Veiligheid en Service een vuurwapen gelijkend voorwerp zitten. Hierop is de verdachte meteen aangehouden en overgedragen aan de politie Zwolle.

De politie neemt de zaak verder in behandeling. De verdachte ontvangt van Veiligheid en Service een uitstel van betaling en meerdere processen verbaal.