Politie zoekt getuigen vechtpartij Bethlehemkerkplein

Naar aanleiding van de vechtpartij op het Bethlehemkerkplein dinsdag 21 juli rond 19.00 uur, waarbij door getuigen ook een vuurwapen werd gezien, heeft de politie vijf personen aangehouden.

Twee mannen uit Hattem (van 21 en 23 jaar), een man en een vrouw uit Zwolle (van respectievelijk 26 en 45 jaar oud) en een 22-jarige man uit Wormer.

Sommige getuigen vertelden dat ze een vuurwapen hadden gezien, maar die is nog niet gevonden. Wel gaat de politie er vanuit dat er niet is geschoten.

Bij de betrokken vrouw werd een zogenaamde taser aangetroffen. Wat de reden was voor dit conflict is niet duidelijk, maar de verdachten worden hierover gehoord. Overigens sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.

De politie neemt dit incident hoog op en wil duidelijk krijgen wat er is gebeurd en ook waarom. Daarbij roept het de hulp van het publiek in.

“Collega‚Äôs hebben tijdens hun werk gezien dat aardig wat mensen het voorval hebben gefilmd. Die filmpjes kunnen ons helpen bij het onderzoek. Daarom bij deze de oproep om die films bij de politie aan te leveren. Dat kan via www.politie.nl/upload“, laat de politie weten.

Ook met andere getuigen komt de politie graag in contact.