Politie zoekt getuigen van mishandeling 70 jarige man op station Zwolle

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op dinsdagavond 26 januari jl. plaatsvond op perron 7 van het station in Zwolle. Een 70-jarige man uit Almelo kwam daarbij ten val en brak zijn heup.

De man uit Almelo stapte die avond rond 18.55 uur uit de trein die vanuit Utrecht kwam. Terwijl hij stond te wachten op zijn vrouw die nog uit de trein moest stappen, kwam er een man op hem af. Zonder aanleiding duwde deze man hem waardoor hij kwam te vallen.

De onbekende man liep daarna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Deze werd door omstanders en NS-personeel geholpen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken heup werd geconstateerd. Het slachtoffer deed deze week aangifte waarna een onderzoek is gestart. De politie is daarin op zoek naar getuigen.

De dader betrof een kleine (ong. 160 cm), blanke man met een normaal postuur en kort blond haar. Hij droeg een bril en een halflange jas. Personen die die avond de mishandeling op het perron gezien hebben worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.