Politie plukt auto met gestolen kentekenplaten van A28 bij Zwolle

Foto: Politie

Zwolle – Zaterdagavond tijdens een verkeerssurveillance kreeg de politie kennis dat er een auto over de A28 zou rijden die voorzien zou zijn van gestolen kentekenplaten. Er werd door de politie met diverse eenheden post gevat langs de A28 en het voertuig werd gespot bij Zwolle.

De bestuurder werd een volgteken gegeven waar netjes aan werd voldaan. Tijdens onderzoek bleek dat de gevoerde kentekenplaten inderdaad van diefstal afkomstig waren. Ook nadat agenten het VIN-nummer controleerden bleek dat de auto zelf ook van diefstal afkomstig was.

De verdachte werd aangehouden, de auto en de gevoerde kentekenplaten in beslag genomen. Bij het doorzoeken van de kofferbak kwam vervolgens ook de originele, bij het voertuig behorende, witte kentekenplaat boven water.

Tevens bleek dat de bestuurder geheel niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, vanzelfsprekend werd daar ook proces-verbaal voor opgemaakt.

De recherche gaat vandaag verder met het onderzoek en de eigenaar van de auto zal ingelicht worden, die vast en zeker blij zal zijn dat haar auto onbeschadigd terug is.