Politie kijkt terug op geslaagd Bevrijdingsfestival 2015

De politie en andere hulpdiensten kijken terug op een geslaagd Overijssels Bevrijdingsfestival 2015.

In totaal werden 20 mensen aangehouden voor aan het festival gerelateerde delicten. Daarbij ging het voornamelijk om belediging van politiemensen, (zware) mishandeling, diefstal, baldadigheid, vernieling, dronkenschap, verboden drugsbezit en verboden wapenbezit.

Van de 20 aangehouden mensen zijn er na verhoor 17 weer in vrijheid gesteld. Twee mensen werden na reanimatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eén man was door drugsgebruik zo agressief dat hij bij zijn insluiting in zijn cel drie arrestantenbewaarders mishandelde. Zij deden aangifte tegen de man. Hij is één van degenen die blijft ingesloten.

Halverwege de middag dreigde het slechte weer spelbreker te worden. De toeloop van bezoekers naar de stad stagneerde en de bezoekers bij het hoofdpodium in het Wezenlandenpark verlieten voor korte tijd massaal het veld.

Rond 16:00 uur nam de toeloop van mensen op het hoofdveld weer toe, dat daarna tot aan het eind van de avond goed bezet bleef.

In de loop van de avond ontstonden er door overmatig alcoholgebruik, al dan niet in combinatie met drugs, enkele opstootjes onder het publiek. De verkeersafwikkeling en het vervoer per trein van de festivalbezoekers verliepen naar tevredenheid.