Politie inzet bij Park de Wezenlanden in Zwolle na kleine vechtpartijtjes

Foto: Persbureau PNN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ZWOLLE – De politie in Zwolle heeft vanavond in het Park de Wezenlanden in Zwolle opgetreden. Meerder politie eenheden, boa’s en de Marechaussee zijn even voor achten gestart met het uitdelen van bekeuringen. Mensen werden opgeroepen om het park te verlaten.

Niet iedereen wilde aan de oproep gehoor geven. Rond kwart over acht  werd de sfeer grimmiger en escaleerde het op bepaalde momenten, waarna versterking werd aangevraagd. Er kwam echter geen toestemming om het park helemaal schoon te vegen. Rond tien voor negen werd het rustiger in het park. Wel is nog steeds een behoorlijke groep mensen aanwezig in het park. De verwachting is dat door de dalende temperatuur en de naderende avondklok het park rond 10 uur helemaal leeg zal zijn.

Woordvoerder Cathelijne Koppert van de gemeente Zwolle bevestigt dat er een paar vechtpartijtjes waren tussen parkbezoekers onderling. “Inmiddels is het rustiger. De politie kijkt het nog even aan maar er komt geen noodbevel”, aldus de woordvoerder.

Eerder op de dag liep het park behoorlijk vol. Veel mensen kochten bij de supermarkt in de naastgelegen wijk bier en andere alcoholische dranken wat vervolgens mee werd gebracht naar het park. Tot vanavond werd het oogluikend toegestaan maar rond acht uur was de maat dus vol en werd iedereen gevraagd het park te verlaten.

*Volg ons ook op Instagram! https://www.instagram.com/112overijssel/ *

Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN