Politie in Zwolle zoekt getuigen van woninginbraak Groot Wezenland

In de avond van vrijdag 21 augustus of aan het begin van de daarop volgende nacht is er ingebroken in een woning aan het Groot Wezenland ter hoogte van het Kerkbrugje. Hierbij zijn twee auto’s en twee fietsen weggenomen.

Omdat er in de omgeving veel mensen op straat waren in verband met het Stratenfestival denkt de politie dat er getuigen van de inbraak en diefstal moeten zijn.

De bewoners verlieten de woning vrijdag rond 21.40 uur. Toen zij rond 02.00 uur ’s nachts terug kwamen bleek er te zijn ingebroken. Naast twee fietsen werden uit de woning de sleutels van twee auto’s meegenomen.

De twee auto’s, een Volvo en een Audi, die voor de rij woningen stonden werden eveneens weggenomen. Hierbij moeten de daders via de uitgang aan de zijde van het Almelose Kanaal zijn gereden. Daarna moeten ze via de rijbaan aan de kant van de gracht zijn gereden. Mogelijk is dit festivalbezoekers opgevallen.

Personen die tussen 21.40 uur en 02.00 uur iets gemerkt hebben van de inbraak of de auto’s hebben zien rijden over of in de omgeving van het Groot Wezenland worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.

Update zaterdag 22-08-2015 21.30 uur: De Volvo werd zaterdag aangetroffen in de Zeeheldenbuurt, met schade aan het achterlicht en de bumper. De Audi A3 is nog spoorloos.