Politie geeft jongeren die fietsen meenamen bij de Librije in Zwolle week tijd zich te melden

Foto: Politie

ZWOLLE – De politie Zwolle roept twee jongens, die op vrijdag 18 juni twee blauwe fietsen meenamen bij hotel De Librije, op zich te melden. De jongens liepen voor De Librije langs en zagen twee blauwe elektrische fietsen staan.

Op beelden is volgens de politie te zien dat de twee even goed kijken en vervolgens de fietsen pakken en wegrijden. De fietsen zijn eigendom van de Librije en zijn bedoeld voor gasten om er gebruik van te maken als ze in het hotel verblijven.

“We hebben dus camerabeelden, maar we willen jullie eerst de kans geven om jezelf te melden voordat we verdere stappen gaan ondernemen”, aldus de politie.

Jongen 1, is rond de 17 jaar oud. Heeft een normaal postuur en kort donker haar. Droeg die dag een zwart t-shirt, een korte zwarte broek en daaronder rood met zwarte schoenen.

Jongen 2, is ook rond de 17 jaar oud. Heeft eveneens een normaal postuur en kort donker haar, aan de zijkant is het opgeschoren. Droeg die dag een grijs t-shirt, een lange grijze broek en daaronder sportschoenen.

“Herkennen jullie jezelf? Meld je dan samen met je ouders op het politiebureau. Liefst natuurlijk met fietsen. Je mag ons ook bellen op 0900 8844. Het nummer van de zaak is 2021299079. Tot over een week! Als jullie je dan nog niet hebben gemeld, gaan we verdere stappen ondernemen”, laat de politie weten.