Meisje (11) en ME’ers gewond door vuurwerk gooiende ‘supporters’ in Zwolle

Foto: Onder de Loep/Politie

ZWOLLE – Wie weet wie de man is die bij de wedstrijd PEC Zwolle en Go Ahead Eagles begin april vuurwerk afstak tussen het publiek? Een 11-jarig meisje raakte gewond aan haar been.

Het meisje was met haar moeder bij een wedstrijd van PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles toen er vanaf de tribune vuurwerk naar beneden werd gegooid. Ze liep daardoor een flinke brandwond aan haar been op. Het meisje heeft nog altijd last van haar been en durft niet meer naar het stadion.Deze man had moeten weten dat zo’n actie in een vol stadion dit soort gevolgen met zich mee zouden kunnen brengen. Onacceptabel gedrag en levensgevaarlijk.Na de wedstrijd gooien twee andere mannen vuurwerk naar ME’ers die buiten het stadion staan.

Vragen

Weet u wie hier verantwoordelijk voor is? Laat het de politie dan weten. Dat kan uiteraard ook volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie – en dus geen onderdeel van de politie – die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgeven aan de politie, zonder dat uw gegevens bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

UPDATE: Twee van de drie mannen die werden gezocht voor het gooien van vuurwerk rond de IJsselderby PEC Zwolle – GA Eagles zijn herkend. Deze man met de pet hieronder wordt nog wel gezocht, hij gooide buiten het stadion zwaar vuurwerk naar de ME.

Foto: Politie