Mannen opgepakt onder invloed van drugs in gestolen auto uit Zwolle

In de nacht van donderdag op vrijdag 27 november heeft de politie een 31-jarige man uit Wapenveld en een 27-jarige man uit Hattemerbroek aangehouden die in een gestolen auto reden en ook zwaar onder invloed van drugs waren.

De politie zag de mannen rond 02.20 rijden op de Kamperweg in Heerde en hield hen ter controle staande. De auto reed opvallend langzaam en dreigde de verkeerde weghelft op te rijden. Bij controle bleek dat de auto donderdagavond gestolen was in Zwolle. Beide inzittenden waren zichtbaar zwaar onder invloed van harddrugs en nauwelijks aanspreekbaar.

In de auto trof de politie frisdrank aan vermoedelijk vermengd met GHB. De mannen zijn aangehouden maar in verband met hun toestand naar het ziekenhuis gebracht in plaats van naar het politiebureau. Van de bestuurder is bloed afgenomen. Op een later tijdstip zullen de mannen alsnog worden verhoord.

De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op wegens illegaal drugsbezit en (betrokkenheid bij) diefstal of heling omdat zij in een gestolen auto reden en er ook een gestolen iPhone in de auto lag. Op basis van de aangifte van de eigenaar van de auto lijkt het erop dat de auto en telefoon zijn weggenomen na een ruzie met een kennis.

Tegen de bestuurder, de Wapenvelder, maakt de politie ook proces-verbaal op wegens rijden onder invloed en rijden met een ongeldig rijbewijs.