Man aangehouden voor insluiping in scholen in Zwolle, Kampen en Ede

Agenten hebben maandagavond 1 februari een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van insluiping in meerdere scholen in Kampen, Ede en Zwolle. Vermoedelijk is de man landelijk actief geweest en heeft hij tientallen telefoons, laptops en portemonnees buitgemaakt.

De afgelopen weken kwamen er op verschillende plekken meldingen binnen dat iemand telefoons had weggenomen uit kleedkamers op scholen. Vorige week plaatste de politie beelden van de vermoedelijke verdachte op internet om de man op te kunnen sporen.

Vanwege de locatie van de scholen vermoedde de politie dat de verdachte met het openbaar vervoer reisde. Onderzoek leidde naar de 23-jarige man uit Amsterdam. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Gestolen telefoons

Vermoedelijk is de man landelijk actief geweest. De rechercheurs die deze zaak onderzoeken krijgen nog steeds meldingen en aangiften binnen die mogelijk aan de verdachte kunnen worden gelinkt. Mogelijk gaat het om tientallen gestolen telefoons, laptops en portemonnees. Tot nu toe zijn er helaas geen gestolen spullen teruggevonden.