Keukenbrand in Zwolle snel geblust dankzij aanwezigheid van rookmelders, twee katten gered

ZWOLLE – De brandweer is donderdagmiddag rond 15.20 uur uitgerukt voor een melding van een woningbrand aan de Regentenstraat in Zwolle.

Ter plaatse bleek op een bovenverdieping van een appartementencomplex brand te zijn ontstaan in de keuken door een technisch mankement aan een elektrisch apparaat. Hierdoor is het rookalarm afgegaan waarna mensen de brandweer hebben gealarmeerd. De bewoonster was op het moment dat de brand uitbrak met haar hond aan het wandelen waardoor de brandweer de deur heeft moeten forceren om binnen te komen. Binnen werden wel twee katten aangetroffen. Beide katten zijn door de brandweer in veiligheid gebracht.

De brand was al snel onder controle waarna de brandweer heeft geventileerd. De woning heeft veel rook en roetschade opgelopen. Salvage komt ter plaatse voor de afhandeling van de schade.

Diana Inkelaar van de veiligheidsregio benadrukt nog maar eens het belang van rookmelders: “Als in deze woning geen rookmelder aanwezig was geweest had de brand heel anders kunnen aflopen!”