Jongen van hoofdtelefoon beroofd aan de Brinkhoekweg

Op maandag 28 september werd een 17-jarige jongen tijdens het fietsen van zijn hoofdtelefoon beroofd. Rond 20.15 uur fietste de jongeman op de Brinkhoekweg.

Plotseling werd van achteren zijn dure hoofdtelefoon van zijn hoofd gegrist door een scooterrijder. De scooter ging er daarna als een haas vandoor.

Rond 20.30 uur werd door de politiemeldkamer een burgernetmelding verspreid met het signalement. Het signalement was door de invallende duisternis beperkt. Volgens het slachtoffer waren er twee scooters bij betrokken. Eén met een gele plaat en één met een blauwe kentekenplaat. Op één van deze scooter s zaten twee personen.

Bij de politie kwam later op de avond informatie binnen dat vorige week een soortgelijk incident in de omgeving van de Ruusbroecstraat had plaatsgevonden. Hierbij was hetzelfde signalement aan de orde. Deze beroving was niet gelukt.

Het betrof drie jongemannen, allen donker gekleed. Ze waren alle drie licht getint van huidskleur. De scooters reden er vandoor in de richting van de Dollard en de Amer. Volgens het slachtoffer zou een onbekende fietser in de buurt mogelijk nog een foto van de mannen hebben gemaakt met zijn telefoon.

Getuigenoproep

De politie vraagt getuigen te reageren die mogelijk iets hebben gezien of recent een soortgelijke ervaring hebben. Als u informatie hebt, belt u dan met 0900-8844.