Jongen (17) beroofd van jas in Zwolle, wie weet meer over de daders?

ZWOLLE – Aan de Havezathenallee in Zwolle beroofden vier jongens een 17-jarige Zwollenaar van zijn jas. Weet jij wie deze jongens zijn? Laat het de politie weten.

De beroving vond plaats in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december, rond middernacht. De 17-jarige jongen fietste over de parallelweg van de Havezathenallee toen vier jongens hem aanspraken. Eén van de jongens pakte zijn bagagedrager vast, waardoor hij moest stoppen. Vervolgens werd hij aangevallen; daarbij heeft hij een wapen gezien. De jongens pakten zijn jas af, waarna de 17-jarige aan de groep wist te ontkomen.

Signalementen

  • Jongen 1: zwart kort haar, zwart gezichtshaar en een klein baardje. Hij had alleen haar op zijn kin en om zijn mond. Licht getinte huidskleur. Ongeveer 17 jaar oud. Hij was 1.70 à 1.72 meter lang. Normaal postuur. Hij droeg een zwarte winterjas en een zwarte/donkerkleurige broek.
  • Jongen 2: droeg een lichtgrijs vest of hoody en een lichtgrijze joggingbroek. Zwart haar, donkere huidskleur. Haar naar achter, mogelijk dreads. Hij was 1.85 à 1.88 meter lang. Leeftijd: 16 à 17 jaar. Hij was lang en slank.
  • Jongen 3 en jongen 4 heeft slachtoffer niet goed kunnen zien. Ze waren donker gekleed en 1.72 à 1.75 meter lang.

Vragen

  • Ben jij getuige geweest van deze beroving?
  • Woon jij in de buurt en heb je camerabeelden waar de jongens op staan?
  • Denk jij de daders te herkennen aan de hand van hun signalementen?
  • Had iemand in jouw omgeving opeens een blauwe zomerjas van het merk REGATTA, type Birchdale.in de maat  L in zijn bezit?

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.