Inbreker achterhaald en in been gebeten door politiehond

FOTO TER ILLUSTRATIE

Zwolle – In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie in Zwolle een melding van een alerte melder. De melder gaf aan dat hij zaklampschijnsel in de woning van de buren had gezien.

Hierop zijn agenten naar de woning gegaan. Op het moment dat ze bij de woning kwamen zagen ze dat er personen in de woning waren. De verdachten in de woning kregen in de gaten dat er mensen buiten waren en probeerden te ontkomen.

Zij gooiden een grote bloempot door de ruit van de woonkamer en één van de verdachte sprong door het gat en ging er vandoor. De verdachte had met één ding geen rekening gehouden en dat was de diensthond.

De diensthond haalde de verdachte in en beet hem in zijn been. De verdachte schrok hier zo van dat hij zijn ontlasting liet lopen. Hierop is de hondengeleider er bij gekomen en heeft hij de verdachte aangehouden. De andere verdachte probeerde de andere kant op te vluchten, ook hij werd aangehouden.

De woning waar verdachten uit kwamen was volledig overhoop gehaald. Beide verdachten werden aangehouden en hadden allebei nog handschoentjes aan.

“Dankzij het alerte en doortastende optreden van de melder hebben wij twee woninginbrekers aan kunnen houden. Ziet u een verdachte situatie in uw wijk en vertrouwt u het niet? BEL 112!”, aldus de politie.