In beeld: Zes aanhoudingen bij beëindigen boerenblokkade distributiecentrum Zwolle

ZWOLLE – De politie heeft maandagavond een einde gemaakt aan een blokkade bij het distributiecentrum van de Albert Heijn aan de Galvaniweg in Zwolle. De blokkade was al de hele dag gaande. Nadat de gemeente een noodverordening had afgekondigd en de aanwezigen weigerden te vertrekken, is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet. Zes verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er waren ongeveer 200 mensen aanwezig bij de blokkade.

De gemeente Zwolle stelde eerder op de avond (22.30 uur) een noodverordening in, waarin stond dat de aanwezigen van de Galvaniweg moesten vertrekken. “De politie heeft boeren meerdere keren de mogelijkheid gegeven om vrijwillig te vertrekken en de blokkade op te heffen”, aldus de politie.

“Nadat aan deze waarschuwingen geen gehoor gegeven werd, heeft de ME ingegrepen en de blokkade opgeheven.” Daarbij zijn zes verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er werd volgens de politie onder meer met flessen gegooid naar agenten en een politieshovel werd vernield. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Er zijn door de politie beelden gemaakt van de ongeregeldheden, die nader bestudeerd worden.