Grote woningbrand aan Rembrandtlaan in Zwolle

ZWOLLE – De brandweer is zondagmiddag rond 16.40 uur uitgerukt voor een melding van een woningbrand aan de Rembrandtlaan in Zwolle.

Het ging om een flinke brand in een woning. De vlammen waren geruime tijd aan de achterzijde van de woningen zichtbaar. Ook was er sprake van flinke zwarte rookwolken. De brand zou zijn uitgebroken op een dak aan de achterzijde van de woning en zijn overgeslagen naar de woning.

Er werd door de brandweer opgeschaald naar grote brand in verband met de weersomstandigheden en om voldoende personeel aanwezig te hebben om tijdig te kunnen aflossen. Inmiddels is de brand onder controle. De brandweer is nog wel bezig met nabluswerkzaamheden. De Rembrandtlaan is afgesloten voor alle verkeer. Ook de Schuttevaerkade en vanaf de Drijbersingel is het niet mogelijk om de binnenstad te bereiken.

Door de brand is bij 7 woningen schade ontstaan. Bewoners zullen vermoedelijk de nacht elders moeten doorbrengen. Niemand is gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.