Gemeente Zwolle verwacht flinke verkeershinder door protesterende boeren

ARCHIEFFOTO

ZWOLLE – Op woensdag 16 november brengt een groep boeren uit de regio een bezoek aan het provinciehuis om Gedeputeerde Staten een brief aan te bieden. Hiermee willen zij hun zorgen uiten over de situatie waarin de PAS-melders zich verkeren. De verwachting is dat zij met landbouwvoertuigen naar Zwolle komen, wat invloed heeft op het verkeer.

Verkeersmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat de boeren hun landbouwvoertuigen kunnen parkeren en er geen onveilige verkeerssituaties ontstaan rondom het provinciehuis, is besloten om de Wethouder Alferinkweg en Luttenbergstraat (tussen de Hanekamp – Assendorperstraat) en Schuurmanstraat vanaf Groot Wezenland vanaf 12.00 uur tijdelijk af te sluiten. Dit wordt morgen ook ter plekke aangegeven met bebording. De omliggende instanties zoals de rechtbank zijn hier vandaag over geïnformeerd. Verder is het de verwachting dat het verkeer in het gebied rondom het provinciehuis ook hinder gaat ondervinden van de landbouwvoertuigen.

Ook op de aanrijroutes vanuit de provincie richting Zwolle zal verkeer mogelijk hinder ondervinden. Houd hier rekening mee en bekijk altijd de laatste verkeersinformatie voor vertrek