Dronken automobilist rijdt in op ongeval bij Zwolle, hulpdiensten moeten rennen voor hun leven

Foto: Persbureau PNN

ZWOLLE – Op de Wijheseweg (N337) bij Zwolle is dinsdagavond rond 23.00 uur een bestuurder met zijn auto tegen een boom gebotst.

Het ongeval gebeurde vanuit Zwolle gezien net voorbij de Hollewandsweg. De auto is door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Vanwege de aanrijding werd de weg door de politie afgezet.

Terwijl de hulpdiensten de aanrijding aan het afhandelen waren negeerde een tweede auto de afzetting en botste met hoge snelheid op het autowrak van de eerste aanrijding. Hulpdiensten moesten hierbij rennen voor hun leven om niet te worden aangereden.

De bestuurder van de auto die tegen de boom botste raakte gewond en is met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto’s zijn door een berger afgesleept. De weg was geruime tijd afgesloten.

De bestuurder van de auto die tegen de boom botste, een 41-jarige man uit Zwolle, reed vermoedelijk onder invloed van drugs. In het ziekenhuis is van hem bloed afgenomen zodat kan worden vastgesteld of hij daadwerkelijk onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een rijverbod opgelegd.

De bestuurder van de tweede auto, een 58-jarige man uit Zwolle, bleek onder invloed van alcohol te rijden en is aangehouden. Een ademanalyse op het politiebureau toonde een score aan van 590 UG/L. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen. “We nemen dit natuurlijk uiterst serieus gezien het letsel wat bij betrokkenen had kunnen ontstaan. Het onderzoek loopt en uiteindelijke gevolgen voor de verdachte zijn aan het OM” laat politiewoordvoerder Job Heinen weten.

Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN
Foto: Persbureau PNN