Doodgeschoten Henk Wolters uit Zwolle werd al lopend beschoten na een bezoek aan feest

Foto: Politie

Zwolle – De 52-jarige Henk Wolters werd dinsdagavond 31 december 2019 neergeschoten op de Buitengasthuisstraat in Zwolle. Voorbijgangers zagen rond 21.40 uur de zwaargewonde man op straat liggen.

Ondanks toegesnelde hulpdiensten, overleed het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen. Het is onduidelijk door wie en waarom Wolters is neergeschoten.

Harde knallen

Op basis van sporenonderzoek en getuigenverklaringen vermoedt de politie dat Wolters al rond 20.25 uur is neergeschoten. Buurtbewoners hoorden namelijk harde knallen in de omgeving, maar vanwege Oudjaar zijn die waarschijnlijk niet als schoten herkend.

Wolters werd lopend belaagd. “Hij en de al schietende dader zijn via de stoep langs huizen gelopen, de hoek om zijn geslagen en uiteindelijk is het slachtoffer iets verderop in de Buitengasthuisstraat gevonden”, vertelt politiewoordvoerder Marloes Ballast in Opsporing Verzocht. De recherche komt graag met iedereen in contact die voor, tijdens of na 20.15 uur iets verdachts heeft gezien.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Jorrit Winters | 112 Overijssel

Informatie over Henk Wolters

De politie probeert momenteel zo goed mogelijk te reconstrueren wat Henk Wolters die dinsdag heeft gedaan. Wat bekend is, is dat het slachtoffer een feest had bezocht en rond 20.25 uur arriveerde op de Buitengasthuisstraat.

“We weten dat die avond de dienst van de Vrije Evangelisatie kerk in de WRZV-hallen net was afgelopen, dus wellicht is ook die mensen iets opgevallen.” Ook zoekt de politie mensen die in de buurt beelden hebben gemaakt, mogelijk met een dashcam. Hoewel het mistig was hoopt de politie toch iets op de beelden te kunnen zien.

Heeft u informatie die mogelijk belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Heeft u Henk Wolters bijvoorbeeld nog kort voor zijn overlijden gezien of gesproken of weet u met wie hij mogelijk een conflict had? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Help de politie

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. U kunt uw informatie ook vertrouwelijk delen met het Team Nationale Inlichtingen.

-Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
-Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
-Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999