Brandstichting bij bedrijf aan Braunstraat Zwolle, dader op beeld

ZWOLLE – In Zwolle werd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli aan de Braunstraat een bedrijfspand in de brand gestoken. De politie heeft beelden van de verdachte. Wie weet wie dit is?

Op zaterdag 16 juli rond 00:55 uur woedde er op een bedrijventerrein in Zwolle een enorme brand. Er lijkt bij de brand een gasfles die in het pand stond te zijn geëxplodeerd, want de brokstukken werden tot op 70 meter afstand teruggevonden. Gelukkig was er in het pand op het industrieterrein niemand aanwezig. Het pand raakte flink beschadigd en de schade is enorm.

Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van brandstichting

Op camerabeelden is te zien dat er een auto langs komt rijden, vermoedelijk gaat het om een Skoda Fabia. Dan verschijnt een persoon die doelbewust op het pand afloopt. Deze persoon pakt iets uit een plastic tas en rommelt wat bij het pand. Niet veel later laaien de vlammen op.

De auto is inmiddels gekeerd en rijdt langzaam terug zodat de brandstichter in kan stappen. De man werkte dus niet alleen, er zat nog minimaal één andere persoon in de auto.

Wie helpt deze brandstichting op te lossen?

  • Wie weet wie de bestuurder is van de auto, vermoedelijk een Skoda Fabia?
  • Wie kent de man die doelbewust op het pand af liep en de brand stichtte?

Dan hoort de politie graag van u. Dat kan uiteraard ook altijd anoniem.

Heeft u een vermoeden uit welke hoek dit kan komen? Misschien is er wel over deze brandstichting gepraat. Neem dan ook contact met de politie op. “We gaan nooit zomaar over tot aanhouding, daar gaat eerst gedegen onderzoek aan vooraf”, aldus de politie.

Geef je informatie door, hoe klein het ook lijkt. Bel gratis met de opsporingstiplijn via 0800 6070 of geef je informatie door via het tipformulier. Melden kan uiteraard ook altijd anoniem via Meld Misdaad Anoniem (M). M is geen politie en geeft jouw informatie pas door als je anonimiteit 100% gewaarborgd kan worden.