Boeren overhandigen brief met eisen en vertrekken (voorlopig) weer uit in Zwolle

ZWOLLE – Bij het Provinciehuis in Zwolle hebben de boeren de brief met eisen aan commissaris van de Koning in Overijssel Andries Heidema overhandigd. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

De gedeputeerden wilden alleen naar buiten komen om de brief van de boeren in ontvangst te nemen. Daarna zouden zij bereid zijn om binnen verder te praten met een delegatie van de boeren. De boeren gingen hier niet mee akkoord en eisten dat de gedeputeerden alsnog buiten in gesprek zou gaan.

Uiteindelijk kwam onder andere Andries Heidema naar buiten om de brief in ontvangst te nemen. De boeren wilden dat alles buiten wordt besproken. Heidema wilde de brief buiten voorgelezen, en daarna binnen verder praten met een delegatie van de boeren. De boeren weigerden dit. Uiteindelijk werd de brief buiten voorgelezen door Everdien Kuiper, vertegenwoordigster van de boeren.

Heidema zei daarop: ,”We gaan schouder aan schouder optrekken, maar ik ga hier verder buiten niet op in.” De boeren gingen echter niet in op zijn uitnodiging om in het provinciehuis verder te praten. Heidema ging daarna weer naar binnen. Boeren joelden dat hij een lafaard is. ,”We komen over twee weken terug!”

Inmiddels zijn de meeste boeren met hun trekkers weggereden bij het Provinciehuis. Hiermee lijkt de protestactie (voorlopig) ten einde te zijn gekomen.