Beschonken scooterrijder gaat ondanks meerdere waarschuwingen toch rijden

Foto: Politie

Zwolle – Tijdens de horecanacht van vrijdag op zaterdagnacht, zagen agenten in de Voorstraat in Zwolle een jongen lopen met een glas bier in zijn hand.

De agenten spraken hem erop aan dat hij terug moest naar de kroeg met zijn glas. Dit deed hij in eerste instantie maar liep vervolgens naar een scooter met de sleutel in zijn handen.

Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol en daarom besloten de agenten hem te controleren en te waarschuwen dat hij niet ging rijden. De jongen had zijn scooter namelijk voor het dienstvoertuig staan. De jongen is wederom gewaarschuwd dat als hij rijdend gezien werd dit vermoedelijk ten koste zou gaan van zijn rijbewijs. De jongen gaf aan dit te begrijpen en zou gaan lopen.

Even later zagen de agenten een andere jongen de scooter verplaatsen en de eigenaar liep mee. Omdat het niet vertrouwd werd, reden de agenten naar de woning van de jongen. Daar zagen ze korte tijd later een snorfiets aan komen rijden met de gewaarschuwde jongen als bestuurder.

Hij werd onderworpen aan een blaasproef en mocht vervolgens instappen voor een ritje naar het politiebureau. Aldaar blies de jongen een resultaat van 700 UG/L, wat resulteerde in een invordering rijbewijs.

Naast een ontzegging moet de bestuurder binnenkort voorkomen bij de rechter.