8 rijbewijzen ingevorderd op A28 tussen Zwolle en Assen

Foto: Politie

ZWOLLE – Vandaag werd door het Team Verkeer Oost Nederland verkeerstoezicht gehouden op de A28 rondom Zwolle vanwege een auto evenement in Assen. Vanwege dit evenement waren opvallend veel snelle en dure auto’s op de A28 te zien.

Regelmatig vielen deze negatief op vanwege excessieve snelheidsoverschrijdingen. Snelheden liepen soms op tot wel 190 km/u waar 100 is toegestaan. Een groepje van vier automobilisten in sportwagens werd gelijktijdig door de politie aan de kant gezet bij Rogat. Drie van de vier bestuurders bleek familie van elkaar. De gemeten snelheid kwam op 171 gemiddeld, de pieksnelheden lagen hoger. De rijbewijzen van hen werden ingevorderd.

Ook van drie andere automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Zij reden met snelheden tussen 160 en 170 km/u. Een 23-jarige automobilist die niets met het evenement in Assen had te maken, maakte het ook bont. Met 160 km/u reed hij over de A28 bij Zwolle en negeerde tijdens inhalen drie keer een rood kruis, gaf geen richting en droeg geen gordel. Gezien dit rijgedrag en het rijgedrag uit het verleden hebben agenten naast een invordering van het rijbewijs drie boetes uitgeschreven en hem aangemeld bij het CBR.