71-jarige ontvoerde Rotterdammer terecht, man uit Zwolle nog vast

Foto: Politie

ROTTERDAM – ZWOLLE – De 71-jarige Rotterdammer die eerder was ontvoerd is sinds zaterdagochtend weer terecht. De man kwam even voor half negen aanlopen op de Rhoonse Baan en meldde zichzelf bij agenten die daar stonden voor de afhandeling van een andere melding. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor een gezondheidscheck.

Agenten waren op de de Rhoonse Baan bezig met een melding voertuig te water. Zij stonden op het fietspad aan de Rhoonse Baan tussen de rotonde van de Rhoonse Baan en de Nijverheidsweg en de kruising van het viaduct van de Rijsdijk over de Rhoonse Baan. Zij zagen dat er een man op het fietspad van de Rhoonse Baan in hun richting liep. De man kwam uit de richting van de Rijsdijk. De man sprak hen aan. Uit dit gesprek werd duidelijk dat het ging om de eerder ontvoerde Rotterdammer. Agenten checkten zijn identiteit en het bleek inderdaad de 71-jarige Rotterdammer te zijn. De man had geen uiterlijke verwondingen, maar werd overgebracht naar het ziekenhuis om controles te laten uitvoeren. Het is nog onbekend hoe de man weer op vrije voeten is gekomen. Het onderzoek wordt in volle gang voort gezet.

De ontvoering

De 71-jarige man werd donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam door twee mannen een bus ingetrokken en meegenomen, terwijl een derde dader het busje bestuurde. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis, een wandeling van een paar honderd meter.

Aanhouding

Om de achtergronden van deze ontvoering te onderzoeken en de man weer veilig thuis te krijgen, werd direct een groot onderzoek gestart. Dinsdag 30 januari werd een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Op 2 februari werd besloten dat hij nog tenminste 14 dagen vast moet blijven zitten. Er zijn nog geen andere aanhoudingen gedaan.

Zoekingen

Donderdag 8 februari is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari is ontvoerd. Vrijdag 2 februari werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. Helaas werd de man bij de zoekingen niet terug gevonden.

Beloning

Gisteren nog loofde de Hoofdofficier van Justitie looft 20.000,- tipgeld uit voor de gouden tip die zou leiden tot de verblijfplaats van de ontvoerde 71-jarige Rotterdammer. Er kwamen enkele tips binnen over de mogelijke vluchtauto, maar helaas geen bruikbare tips.

Informatie?

Met de veilige terugkeer van de man is het onderzoek nog niet afgerond. De politie wil nog steeds graag weten wie hier achter zit en waarom. Als mensen hier informatie over hebben, komt het onderzoeksteam graag met hen in contact. Dit kan ook vertrouwelijke wijze via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). TCI kan op geheime wijze contact hebben en schermt de identiteit van de tipgever af. U kunt dit speciale team bereiken via 088 – 661 77 34. Als u volledig anoniem wil blijven, kunt u melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.