15-jarig meisje in Zwolle onder bedreiging van vuurwapen beroofd

Foto: Google

Zwolle – Zondagavond is een 15-jarig meisje op een fiets door een groep jongens onder bedreiging van een pistool beroofd in de Zwolse wijk Stadshagen.

De beroving vond rond 20.30 uur plaats op de splitsing van de Pottenbakkerstraat en de Hasselterdijk. Het zou gaan om een groep van vier à vijf jongens die er met de telefoon van het meisje vandoor zijn gegaan. Het meisje raakte niet gewond.

Het meisje is na de beroving naar huis gefietst en kwam onderweg een vrouw in een rode jas tegen. De politie zoekt de vrouw, die mogelijk kan helpen met het opsporen van de daders.

Poging beroving avond ervoor

De zaterdagavond daarvoor gebeurde iets vergelijkbaars. Een 18-jarige vrouw uit Zwolle fietste rond 23.00 uur vanaf de Stinsweg via de fietsbrug over de Hasselterweg toen zij werd ingehaald door een groepje jongens. Ook van haar werd onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen geëist dat zij haar tas afgaf, maar de vrouw wist snel weg te rennen. Een onbekende jongen die net aankwam, hielp haar met haar fiets.

Signalement

Van de daders is geen duidelijk signalement bekend. Het zou gaan om een groep jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud. Heeft u informatie omtrent de beroving? Bel dan met de politie.