Vermiste man uit Heino duikt op in Hasselt

  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasselt – Heino – Een sinds zaterdagavond vermiste man uit Heino is zondag in verwarde toestand opgedoken in Hasselt. De man was zaterdagavond rond 18.30 uur in zijn auto vertrokken en sindsdien spoorloos.

Toen agenten net aan hun late dienst in de gemeente Zwartewaterland begonnen kregen zij een oproep om naar de Zwolsedijk in Hasselt te gaan.

Aldaar was een oudere man komen aanlopen. De man droeg geen jas en leek erg in de war. Toen de politie arriveerde zat de man net aan de koffie met de bewoners te praten. Al snel was het de agenten duidelijk dat de man verward was en geen idee had hoe en wanneer hij in Hasselt terecht was gekomen.

Van collega’s uit Heino hoorden de agenten dat daar een oudere man werd vermist en kregen ze een foto van deze man toegestuurd. Hieruit bleek dat het inderdaad om deze man ging.

Agenten hebben de man naar huis gebracht en hij werd daar opgevangen door zijn kinderen. De auto van de man is later die avond in Hasselt aangetroffen.

“Wij waren enorm blij met de hulp van bewoners van de Zwolsedijk. Zij hebben de man zien lopen op de Zwolsedijk zonder jas in de kou en hebben hem in hun eigen huis opgevangen. Zij hebben erger voorkomen!”, aldus de politie.