Werkzaamheden aan Beulakerweg (N334) in Giethoorn maandag 7 maart van start

Archieffoto

GIETHOORN – De Beulakerweg in Giethoorn (N334) krijgt een fikse opknapbeurt. Vanaf maandag 7 maart gaan de werkzaamheden van start die in totaal zo’n 6 weken duren. Tijdens de eerste 3 weken wordt de weg in gedeelten vanaf de Nering tot aan de Hazelaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden worden gecombineerd met de aanleg van een ontsluitingsweg vanaf de nieuwe basisschool De Punter naar de Beulakerweg.

‘Zo slaan we twee vliegen in één klap’, zegt wethouder Marcel Scheringa. ‘We hebben daarvoor afspraken gemaakt met de provincie. De N334 (de Beulakerweg) is tenslotte een provinciale weg. In overleg met hen hebben we het groot onderhoud aan de weg naar voren kunnen schuiven. De provincie was bereid om daaraan mee te werken en heeft ons gevraagd deze werkzaamheden namens de provincie te coördineren. Dat doen we natuurlijk graag want zo kunnen we alle werkzaamheden die nodig zijn in één keer doen. Wel zo efficiënt.’

De werkzaamheden aan de N334 worden in fasen uitgevoerd. Na de werkzaamheden aan de rijbaan – waarvoor de Beulakerweg voor gemotoriseerd verkeer moet worden afgesloten – krijgt ook het fietspad een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de afsluiting van de weg wordt het doorgaande verkeer tussen Steenwijk en Zwartsluis omgeleid over de N333, de N331 en de N762.

Bestemmingsverkeer rond Giethoorn wordt omgeleid via de Kanaaldijk. Wethouder Marcel Scheringa: ‘We proberen de overlast tot een minimum te beperken. Dat is soms een uitdaging. De Kanaaldijk is smal en heeft onder normale omstandigheden natuurlijk veel minder verkeer te verwerken. Daarom leggen we op sommige plekken passeerstroken aan, verlagen we de snelheid naar 30 km/u en zetten we op de momenten dat de aannemer aan het werk is verkeersregelaars in. Tegelijkertijd doen we ook een beroep op de automobilist om elkaar de ruimte te geven. Zo zorgen we met elkaar voor een goede doorstroming.’

Ook werk in uitvoering bij de nieuwe basisschool

Tijdens de werkzaamheden aan de Beulakerweg wordt ook de ontsluitingsweg naar de nieuwe basisschool De Punter gerealiseerd. De bouw van de school zit in de afrondende fase. Binnenkort wordt begonnen aan de inrichting van het schoolterrein, met de aanleg van de speeltoestellen en het groen.