Schuurbrand in Steenwijk slaat over naar woning

STEENWIJK – De brandweer is woensdagmorgen rond 09.50 uur uitgerukt voor een brand aan de Jan van Riebeeckstraat in Steenwijk.

Het bleek te gaan om een schuurbrand achter een woning. De brand is overgeslagen naar de achterzijde van de woning. De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met meerdere wagens ter plaatse om de brand te blussen.

Een bewoonster van de woning waar de brand is geweest probeerde de brand te blussen. Hierbij is zij lichtgewond geraakt. De schuur is geheel in vlammen opgegaan. De woning heeft bij de brand dusdanige schade opgelopen dat bewoning niet mogelijk is. De woningcorporatie zal voor vervangende woonruimte zorgen voor de bewoners.

De brandweer heeft asbestverdacht materiaal geconstateerd. De omgeving is daarom afgezet. Aan een gespecialiseerd bedrijf is opdracht gegeven om een vervolgplan te maken inzake het asbestverdachte materiaal. Dit doen ze in samenspraak met Woonconcept en Salvage. Salvage is het bedrijf dat namens de verzekeraar optreedt.

Vanaf donderdag 15 juni wordt gestart met het saneren van het mogelijke asbestverdachte materiaal. De tuinen van de woningen binnen de afzetlinten en hekken worden gesaneerd. De inwoners hoeven hiervoor niet hun woning te verlaten. De gemeente roept  iedereen op om de tuinen die afgezet zijn niet te betreden.